Tävlingskommitten - Lathund tävling

I början av året upprättas en preliminär tävlingsplanering av tävlingskommitten. Grunden till planering görs utifrån NVGFs planeringskonferens i november (föregående år). Den finjusteras efter hand och någon gång i maj är det mesta klart inför årets säsong. Tävlingskommitten lägger upp planering på hemsidan. Registrering av tävlingarna görs även i GIT.

Tävlingspolicy

Kiruna Golfklubb eftersträvar att genomföra tävlingarna på ett proffsigt och seriöst sätt både gentemot tävlingsvärdar och tävlingsdeltagare. Vi har upprättat några riktlinjer för tävlingar i klubben.

• Varje tävling bör ha en lämplig värd (Företagsmedlem eller Företagspartner).
  • Varje tävlingsvärd får en utsedd kontaktperson/koordinator från klubben.
  • Varje tävling skall ha tävlingsledare och minst en tävlingsadministratör.
  • Tävlingskoordinator ansvarar för prisbordet finns på plats tävlingsdagen.

Genomförande av tävling

1. Någon dag innnan tävling genomför Tävlingsledare/GIT-ansvarig lottning och lägger ut den på hemsidan.
  2. När lottning är gjord lägger Livescore-ansvarig upp Leaderboard för tävlingen. Länk på hemsidan.
  3. Dagen innan tävling skriver kansliet ut etiketter och tar fram scorekort. Även en deltagarlista skrivs ut.
  4. Tävlingsledningen kommer två timmar innan första start och sätter etiketter på scorekorten.
  5. Tävlingsledningen riggar tävlingsområdet enligt tävlingskoordinatorns instruktioner.
  6. Tävlingsledningen tar emot och registrerar deltagare och betalning.
  7. Tävlingsledning delar ut och instruerar gällande ev Livescore.
  8. Tävlingsledning/Tävlingskoordinator utser ev starter/speaker.
  9. En kvart innan start har Tävlingsledning/Tävlingskoordinator en genomgång av tävlingsstatuter. Även information om t ex längsta drive etc ges här.
  10. Genomförande av tävling.
  11. Tävlingsledningen stansar scorekort i GIT och tar fram Resultat-listor.
  12. Tävlingsledningen/Tävlingskoordinator genomför prisutdelning.
  13. Tävlingsledningen stänger tävlingen i GIT.
  14. Tävlingsledningen/Tävlingskoordinator ansvarar för att iordningsställa tävlingsområdet.
Uppdaterad: 04 MAJ 2011 17:48