Vilket blir det andra laget att kvalificera sig till finalen i Portugal?

12 AUG 2013 21:55
På lördag 17/8 avgörs det andra direktkvalet till finalen Annonsbladets golftävling - Annonsbladet Golf Trophy - på Kiruna Golfklubb. Vinnarlaget erhåller fritt deltagande i finalen den 16-20 oktober i Portugal där man kommer att tävla mot andra golfare från de orter där Annonsbladet har sina systertidningar; Kiruna, Luleå, Boden, Piteå och på Gotland. I mars hölls det första direktkvalet på snögolf-banan i Björkliden och där vann Elisabeth och Ingegerd Kyrö. Nu är det alltså snart dags för fler lag att kvalificera sig - passa på att anmäl er om ni inte redan gjort det uppmanar Peder Gidlund på Annonsbladet.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:29

MarriottHotel

Finalen spelas den 16-20 oktober på Portugals silverskimrande kust, ett område som gjort för långa drivar och välsmekta inspel mot Atlant-stänkta greener. 18 hål på Praia D’El Rey är portugisisk linksgolf när den är som bäst. Alla deltagarna bor samlat på femstjärniga Praia D´El Rey Marriott Golf & Beach Resort – hotellet ligger i direkt anslutning till golfbanor och övningsområde och med alla bekvämligheter som går att tänka sig.

Resan till Lissabon är på onsdag kväll och redan på torsdag morgon är det dags att packa upp golfbagar och klubbor. På dagsprogrammet står en inspelningsrunda där bl a PGA-tränaren Jenny Hagman kommer att medverka och komma med bra tips och råd. Jenny har tidigare spelat flera år på Europatouren och namnet känns säkert även igen från tidningen Svensk Golf. På kvällen samlas allihop för middag och information gällande finalspelet på fredag och lördag. Det kan nog också säkert lite bildvisningar från de olika kvalomgångarna innan deltagarna får gå till kojs och drömma om böljande sanddyner och läckra tallskogskorridorer på banan där den svalkande havsfläkten ständigt gör sig påmind.

Finalspelet avgörs på fredagen och lördagen där parspel där fyrboll/slaggolf står på schemat första dagen och på lördag som är sista speldag spelas två singlar. Det sammanlagda resultatet avgör vilket lag som kommer att stå som vinnare av Annonsbladet Golf Trophy 2013 och bli hyllade senare under kvällen på middagsbanketten.

24 platser i finalen - förtur till de som varit med och kvalat

Förutom de sju vinnarlagen från de olika orterna finns det ytterligare 17 platser i finalen. De lag som medverkat i kvaltävlingarna kommer att ha förtur till kvarvarande finalplatser och de kommer att kunna bokas fr o m måndag den 19/8. Sista anmälningsdag till finalen är 15/9. Priset är 9.500 kr/person* (gäller från Stockholm Arlanda).

*I resepaketet från Birdie Golftours ingår:

• Flyg från Stockholm/ - Lissabon t/r inkl. flygskatt
  • Transport av golag
  • Transfer t/r flygplats - hotell
  • Del i dubbelrum Mariott Hotell 5-stjärnor
  • Frukost- Tre middagar med avslutningsbankett och prisutdelning
  • Fri tillgång till hotellets Health club med gym och pool,samt jacuzzi och steam room
  • Golf, Inspel 18 hål torsdag 17/10, Partävling 18 hål fredag 18/10, Singlar 18 hål lördag 19/10
  • PGA Instruktör på torsdag

Spelplatser och datum