Hcp-Kommitté

06 MAR 2013 10:02
Nu har en formell handicap kommitté bildats i klubben.
  • Skapad: 06 MAR 2013 10:02

Svenska golfförbundet arbetar kraftfullt mot att minska förhållandet mellan det handicap vi har som golfare och den spelstandard som vi presterar på banan. Arbetet är inriktat mot att ge oss alla en mer realistiskt handicap som bättre beskriver vår spelstandard.

En del i arbetet är att med olika medel stimulera alla golfare till att registrera fler av sina rundor i golf.se. Andra är att inte tillåta att man får ta emot pris på tävlingar om man inte har minst fyra inregistrerade rundor under de senaste tolv månaderna. Vi i Kiruna har en säsong bakom oss där banan inte varit slopad, vilket i sig inneburit att vi haft svårt att samla in registrerade rundor på vår hemmabana. Men vi hoppas att allt är klart med slopningen när vi startar årets barmarkssäsong.

Ett tredje steg i handicao arbetet är att arbeta mot att varje enskild klubb har en handicap kommitté som består av minst tre personer som skall svara för att informera om vikten av rättvisa handicap i kombination med att göra regelrätta handicap revisioner.

Vår nybildade handicap kommitté består av följande medlemmar:

- Jörgen Svonni

- Gunnel Nyberg

- Jonnny Siikavaara

Vi kommer under de kommande 14 dagarna att genomföra en handicap revision där vi använder en kombination av hjälpmedel och rekommendationer som golfförbundet tillhandahåller.

Här kan ni se ett riktigt exempel men med avidentifierade medlemmar:

Bild till webben

Baserat på de inregistrerade rundorna ger verktyget förslag på hur medlemmens handicap skall justeras.

När vi beslutat att ravidera handicap kommer detta att ske omgående i GIT i kombination med att medlemmen som får sitt handicap justerat får ett mail från klubben med informationen.

Vi hoppas att vi under säsongen 2013 skall få fler medlemmar att registrera fler ronder i GIT. Målet borde vara att vi registrerar ALLA rundor som vi spelar under 2013.

Skribent: Jonny Siikavaara