Foto: Jonny Siikavaara

32 Dagsverken och mycket pegs!

28 MAJ 2012 07:33
Under jobbarhelgen deltog 24 medlemmar och gjorde tillsammans 32 dagsverken i klubbhus, övningsområdet och ute på banan. Ett av resultaten blev en hel påse peggar.
  • Skapad: 28 MAJ 2012 07:33

Tack alla ni som valde att medverka!

Vinnare av en greenfeebiljett inom NVGF området blev Lennart Ruder (Lördag) och Joakim Palm (Söndag).

När man vandrar runt banan och plockar skräp blir man förvånad över hur mycket cigarettfimpar och påssnusprillor som slängs ut på banan varje sommar. Hur funderar man egentligen när man gör det? Att någon "annan" går runt och städar banan? Eller är det så att samma personer kastar alla typer av skräp med samma engagemang? Jag tror inte det. Det är nått speciellt med fimpar och prillor.

Ni som röker och snusar ute på banan. Ta ert ansvar och ta med något som ni kan "kasta" ert skräp i. En platsburk? En påse?

Sedan är det ju ett speciellt fenomen med pegs. Vi golfare slår sönder mängder med peggar ute på golfbanan och på rangen varje år. Peggarna försvinner inte utan ligger kvar och skräpar. De tre senaste åren har vi varje år gått runt och plockat peggar för hand runt varje tee. I år blev det "bara" en full plastkasse med peggar. Detsamma gäller här. Ni som spelar med peggar; Se till att alltid plocka upp minst lika mycket peg som ni använde på varje tee. Använde inte plastpaggar ute på banan. Tänk på miljön!

Det är vårt eget ansvar som golfare att inte skräp ner.

Vi syns ute på banan under sommaren!

Skribent: Jonny Siikavaara