Iron Mine Snow Course öppnar för säsongen

10 FEB 2011 10:06
Kiruna Golfklubb har glädjande fått klartecken på sin ansökan om ett särskilt föreningsbidrag från Fritids- och Kulturförvaltningen. Det gör att vi kan öppethålla Iron Mine Snow Course under helger fram till april då vädret tillåter. Medlemmar passa på att spela snögolf. Information om öppethållande av Iron Mine Snow Course och väderförhållanden finns på hemsidan.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2011 08:11

Samtidigt som vi provar att hålla öppet för medlemmar - både unga och gamla - pågår ett projet där Kiruna Golfklubb är delaktig tillsammans med besöksnäringen.

Kiruna Golfklubb har tillsammans med ett flertal aktörer inom besöksnäringen identifierat en potentiell stark turistisk produkt – Snow Golf på Iron Mine Winter Course. I kombination med andra starka produkter som finns i Kiruna kan detta bli en form av reseanledning för vissa målgrupper av besökare.

Om projektet och responsen efter detta projekt faller väl ut är avsikten att mellan december och april, hålla en Iron Mine Winter Course öppen varje år. Kiruna har en stor besöksnäring med gäster från golftäta länder som Storbritannien, Tyskland och Japan som också är Kirunas målmarknader gällande marknadsföring och  marknadsaktiviteter. Kan man erbjuda möjligheten att spela vintergolf på en riktig bana tror vi att det kan öka intresset kring Kiruna som besöksmål och få hit fler svenska och utländska besökare med visst golfintresse. Klubben drömmer även
om att utveckla tävlingsverksamhet på banan och siktet är att få arrangera VM i Snögolf 2015.