Anna och Peder tog hem SM i snögolf

04 APR 2011 08:57
Söndagens singeltävling på Kiruna Snow Golf Weekend Invitational spelades över 18-hål i ett gnistrande vårväder med plusgrader och solsken. Efter hårda duster i både dam- och herrklass kunde till slut Anna Wester och Peder Gidlund vinna. Förutom fina vinster från tävlingsvärdarna ICEHOTEL och Dormy kunde de titulera sig Inofficiella Svenska Mästare i snögolf. Vimmelbilder finns utlagda.
  • Skapad: 04 APR 2011 08:57

Vimmelbilder från helgen

SVT Play klipp från Nordnytt och Rapport

Under våren har olika tekniker utprovats för att göra snögolfen rolig och attraktiv. Det finns goda förhoppningar om att snögolfen utökas till kommande år. Kiruna Golfklubb siktar på att hålla VM i Snögolf 2015. Helgen 2-3 april genomfördes Kiruna Snow Golf Weekend Invitational på Kirunas Iron Mine Snow Course (9-hål). På lördag var det en partävling där klubbens snowkeeper hade ställt iordning banan. Greenerna var förvandlade till whiter. På söndag spelades en singeltävling över 18-hål. Den utgjorde inofficiellt SM i snögolf. Ett tjugotal glada golfspelare deltog under helgen. På övningsområdet och runt klubbhuset var det skottat och en snöbar var uppställd. Det fanns värmande eldar och varm dryck och mat serverades. En sak till, man spelade inte med vita bollar...