Stor dramatik när Henrik vann i särspel

2010-06-07 09:32
I helgen har några av våra golfjuniorer varit på turne. Sparbanken Nords Juniortour har startat och första deltävlingarna gick i Sörfors och Skellefteå. Imponerande spel av alla som var med innan de ens gått en runda innan. Speciellt grattar vi Henke som vann en meriterande seger i A-klassen.
  • Uppdaterad: 2016-06-08 06:35

Stor dramatik när Henrik Jonasson, Kiruna Golfklubb, vann över Daniel Eliasson, Kalix, efter särspel i Sparbanken Nords Juniortour. Både hade slagit 78 slag under den andra deltvälingen som avjordes i Skellefteå. Men i särspelet var det Henrik som drog det längsta strået.

Daniel Eliasson Kalix och Henrik Jonasson Kiruna väntar lite nervöst på att få starta särspelet.

Första särspelshålet var en par 5 på 462m korsat av två stycken vattenhinder. Daniel började med att slå ut en hög och fin järn 3:a mitt i fairway. Henrik ville inte vara sämre och plockade fram sin hybrid ur bagen. En perfekt träff och han hamnade tio meter framför Daniels boll. De båda kombatanterna följdes av massor av nyfikna åskådare. Daniel fortsatte med att slå en järn 7:a så att han hade ca 150 meter kvar till flaggan. Henrik slog också en järn 7:a men den blev lite för hög och vinden tog tag i bollen. Den var oroväckande nära att segla ned i vattenhindret på höger sida om fairway. Henrik hade lite flyt och den stannade en meter innan hindret. Daniel lyckades nå bakkant av green med sitt inspel och nu var pressen på Henrik som behövde komma upp från den tjocka ruffen och i närheten av green med tanke på att Daniel förmodligen som sämst skulle göra ett par. Han slog en järn 6:a och fick bra träff. Bollen flög över green och hamnade ca 30 meter från flaggan. Ett svårt läge då green var lite upphöjd och det sluttade nedåt mot flaggan. Efter några provsvingar slog Henrik ett kanonslag som studsade till i framkant på green och rullade ned mot flaggan och stannade 2 meter ifrån hål. Suveränt. Helt plötsligt var det nu Daniel som hade press på sig. Hans chip från greenkant blev inte perfekt utan hamnade 4 meter till höger om hålet. Men han visade prov på riktig styrka genom att sänka den efterföljande putten till stort jubel. Henke hade nu en måsteputt nedför på två meter för att förlänga särspelet. Henrik visade prov på kyla och satte den i vänsterkant på hålet. En märkbart glad Henrik sträckte båda armarna i skyn och jublade med alla runt greenen.

Andra särspelshålet avgjorde
Nästa särspelshål var en ganska kort par 4. Det finns vattenhinder längst fram nära green men det gick att nå över med en lång drive. Det var på det andra särspelshålet det avgjordes. Henrik hade placeras sig på green med sitt andra slag. Efter utslag till högra ruffen med en hybridklubba lyckades han nå green genom att slå över en lada med en fin järnsjua. Daniel slog sitt driverutslag i ett vattenhinder och tvingades till att droppa med pliktslag. Inspelet mot greenen blev misslyckat och hamnade i ett buskage bredvid green. Daniel insåg nog i det läget att det skulle vara svårt att vinna. Men han gjorde dock ett fruktlöst försök innan han sportsligt gratulerade Henrik till segern. Otroligt kul avlsutning på en kul tävlingshelg i Sörfors och Skellefteå.

En jublande glad Henrik efter vinsten. Grattis önskar Kiruna Golfklubb!

Fredag 4/6

Det var fyra juniorer Johannes Lärkmo, Henrik Jonasson, August Gidlund och Isak Siikavaara-Wester och en ledare Peder Gidlund från Kiruna Golfklubb som anmält sig till de två första deltävlingarna i Sparbanken Nords Juniortour. Spelplats på lördag var Sörfors Golfklubb i Umeå och på söndag Skellefteå Golfklubb. Avfärd från Kiruna kl. 13.00. Första stopp var i Porjus där vi gjorde en liten översyn över deras nio-hålsbana med konstgräs-greener. Därefter fortsatte vi mot Boden där vi planerat in golfträning. Ingen av spelarna har hunnit träna eller spela någon runda så det var skönt att få lägga några timmar på range och övningsområdet.

Johannes Lärkmo, Henrik Jonasson och August Gidlund på Bodens drivingrange.

Isak Siikavaara Wester och August Gidlund värmer upp inför ronden i Sörfors.

Golfjuniorer från Norr- och Västerbotten väntar på prisutdelning i Sörfors.

Nöjd Henrik i mitten efter att ha satt putten på 18:e för par och 78 slag på ronden.