Inför golfåret 2011

19 DEC 2010 18:32
Inför 2011 har vi gjort några prioriteringar. Det gäller främst fler medlemsaktiviteter och värvarkampanjer att få tidigare medlemmar att göra Comeback. Kolla in lite mer om vad som är planerat nedan.
  • Skapad: 19 DEC 2010 18:32

Golfåret 2011 närmar sig med stormsteg och för Kiruna Golfklubb blir det ett händelserikt år. NVGFs planeringskonferens genomfördes sista helgen i november fungerar som avstamp för vår grovplanering för 2011. Den 5:e februari kommer styrelsen och de olika kommitterna att genomföra en planeringkurs där vi snickrar till en genomarbetad verksamhetsplan.

Fler medlemsaktiviter
Vi satsar på att bli fler golfkompisar men även att bibehålla de som redan är medlemmar. Golf ser olika ut för olika personer. En del spelar nästan varje dag och en del gillar att spela någon runda per år. Vi vill att alla skall få plats och känna klubbkänsla. Det ger med automatik en vilja att vara med och utveckla klubben och anläggningen. Vårt mål är att vara 1000 golfare 2015.

Medlemmar - det lönar sig att betala årsavgiften innan den 31/1
  • de som betalar årsavgiften (innan den 31/1) kommer att delta i utlottning av fina priser-  bl a ett presentkort på resa
  • det genomförs en medlemskväll på Team Sportia/Jaktia onsdagen den 2:e mars. Kick Off och presentation av säsongen. Specialrabatter på hela sortimentet - OBS: inte bara golf - för medlemmar. Dryck, tilltugg och underhållning.
  • värva medlem/golfkompis tävling. Alla som värvar en medlem som inte var medlem 2010 erhåller en klubbtröja. Den som värvar flest medlemmar under året erhåller fritt medlemsskap 2012 och blir även uppmärksammad som årets värvare. BÖRJA VÄRVA REDAN NU!

Comeback erbjudande - bli medlem igen för 1500 kr
Var med och värva tillbaka golfkompisar. Vi har gjort ett Comeback erbjudande där man betalar 1500 kr (Dolomit-medlemskap) om man inte varit med i Kiruna Golfklubb under 2010.

Vi blir fler och fler golfkompisar. Men många av medlemmarna slutar. Från och med 2004 är det flera hundra som har slutat och som har Grönt Kort. Det här är en trend i hela golfsverige men vi vill försöka locka tillbaka dem som golfkompisar.  Alla som värvar en medlem får en klubbtröja som tack.

Juniorerna - Rollng Stones
Det blir fler och fler juniorer som spelar. I år planeras ett uppstartsäger i Narvik i början av maj. Golfveckan i juni har blivit en jätterolig och uppskattad tradition. Tävlingsåret bygger mycket kring Sparbanken Nord Juniortour som startas i mitten av juni. Sista deltävlinngen har vi glädjande fått förtroende att återigen arrangera. Finalspel i Boden under september.

Tävlingar
Vi fortsätter att utveckla tävligsverksamheten som är viktig i klubbens röda tråd. Klubbmästerskapet tidigareläggs till sista helgen i augusti. HSB Norr är en ny företagspartner och står värd för en av våra nya tävlingar - jättekul. Tävlingssäsongen påbörjas om allt går i lås redan torsdag den 26/5 med Big Cup Masters. En försäsongtävling med provisoriska greener.
Live Scoring & Leaderboard kommer att utvecklas vidare under året och även fler klubbar i NVGF är på hugget att haka på.

Damer
En fortsättning av damtourerna med fler deltagare är på G. Damerna är på G och genomför också flera trevliga aktiviteter undet året.

Seniorer
Seniorerna genomförde ett lyckosamt matchspel i NVGF-serien. I år spelar man därigenom i högsta divisionen. Det är kul men nu blir det fler och tuffare motståndare runt om i länet.
Seniortouren genomförs som vanligt med en trevlig final och avslutningsresa 16-18/9.

Företag
Företagen är viktiga byggstenar hos Kiruna Golfklubb. Del i deras medverkan går till Juniorsatsningarna. Dessutom är de hålvärdar, tävlingsvärdar och annat där klubben behöver hjälp på ett eller annat sätt. Vi vill därför satsa på att få fler företagsmedlemmar och partners. Inför 2011 kommer företagsskyltarna finnas uppsatta på företagsväggen som murades klart i år. I dagsläget pågår förhandlingar med några företag för de hål där vi för tillfället inte har hålvärdar - hål 12 (par 5) och hål 16 (par 3). Det skall vara klart innan säsongen kör igång på allvar.

Golfbana / Övningsområde / Klubbhus
Banan utvecklas kontinuerligt. Under 2011 planerarar vi med att ta hål 15 i drift. Det gjordes arbeten på hål 15 och 18 under slutet av årets säsong och LTH hade maskiner på plats. Till en början blir det med provisorisk green och med avkortat utslag. Det spelas således som en par 4:a istället för den par 5 :a som den skall vara. Efter planeringsmöte med de olika kommittéerna den 5/2 vet vi mer om vad som kommer hända med banan / klubbhuset / övningsområdet under året.

Kiruna Golfklubbs Golffest
Nyhet! Det planeras för ett en trevlig golffest i samband med årsmöte i slutet på oktober. Det blir en sammanfattning av året och avslutas med en trevlig kväll i golfens tecken.

Lite av vad som händer under året (preliminär)
Januari
29-30 Golfledarkurs
30 Snow Golf Chamionship (prel. i samband med Kiruna Snöfestival)