Daniel Sammelin och Ingegerd Kyrö vann KM 2010

14 SEP 2010 17:00
Den 10-11/9 avgjordes årets prestigefyllda Klubbmästerskap. Efter en spännande golfhelg vann till slut Daniel Sammelin i herr-klassen och Ingegerd Kyrö i Dam-klassen.
  • Skapad: 14 SEP 2010 17:00

Tidigt på morgonen på lördag 10 september låg dimman tät över Kiruna. De två gamla gruvtornen vid Tuollavaara stack upp och visade vägen till en i dimma dold golfbana. Alla förberedelser var gjorda inför Kiruna GKs Klubbmästerskap. Golfare med målet att vinna KM hade så smått börjat att komma ned till banan och i och med att dimman lättade steg även förväntningarna inför helgens spel. Det skulle bli en vacker och spännande dag på golfbanan.

De sista förberedelserna innan det är dags att slå ut. Tävlingen avgjordes under två dagar. 18 hål på lördag och sedan avslutning med ytterligare en runda på söndagen. De bäst placerade gick ut sist i ledarbollen.

Favorit i Herr-klassen var fjolårs-segraren Daniel Sammelin som återvänt till Kiruna efter ett antal år i södra Sverige. Daniel jobbar även med klubbens juniorer.

Vinnarna i KM får förutom fina priser från Team Sportia även en egen skyltad P-plats och inte minst äran att under kommande år inneha epitetet klubbmästare. Efter första dagens spel i underbart sommar/höstväder ledde Daniel tillsammans med Stig-Göran Kyrö. Tätt efter följde Anders Wallin. I Dam-klassen låg Ingegerd Kyrö bäst till inför den andra rundan på söndag. Elisabeth som är hennes tvillingsyster var den som låg närmast efter.

Golfbanan i Kiruna var i kanonskick. Trots att sommaren inte varit den bästa har banarbetarna / greenkeepers lyckats med att göra greenerna jämna och fina. Många som spelat på andra banor tycker att Kirunas greener varit bäst.

Kiruna Golfklubb har utvecklat ett eget system för att registrera resultaten. Livescoren visade att ledningen skiftade mellan Daniel och Stig-Göran under dagen. I damklassen spelade Ingegerd stabilt och var i en ganska betryggande ledning. Det var först på de fyra sista hålen som Daniel kunde gå ifrån några slag och avgöra. När de kom upp på artonde hålet visade Leaderboarden att Daniel måste göra ett jättemisstag för att inte tappas segern.

Ingegerd Kyrö vann Dam-klassen och passade på att tacka sina medtävlare, tävlingsledning och banarbetare för en fin tävling. Hon fick även en fin påse från Team Sportia med priser.

Vinnare Herr-klassen
2:a Stig Göran Kyrö, 158
1:a Daniel Sammelin, 154
3:a Anders Wallin, 167