Hoppa till sidans innehåll

Dagbok från Sverigefinalen Volvo Masters Amateur - Dag 3 och 4

14 SEP 2010 15:34
Dag 3 och 4 för Kiruna GKs Tor Björnström och Tomas Salmi var avslutning för partävling och singeltävling på söndagen i Volvo Masters Amateur Sverigegfinalen. Läs mer i deras dagbok...
  • Uppdaterad: 14 SEP 2010 15:36

Dag 3 - Lördag 4/9

Upp med tuppen för en tidig frukost 06:20, sedan fortast möjligt till Kungsbacka GK för lite uppvärmning på Driving Rangen. Starttid redan 08:10, så tiden var knapp för förberedelser. De 6 första hålen rullade poängen in i bra takt, sedan började svårigheterna med att skrapa ihop poäng komma, vart 3 st 1:or på rad. Darrigt spel till och från gjorde att vi tappade de extra poängen vi skrapat ihop i början. Vi lyckades rycka upp spelet på slutet och hålla ihop det, vi gick in på stadiga 34 poäng åter igen. En runda som vi kan se som klart godkänd. 

Dagens herrsegrare vart Rickard och Dan från Bro-Bålsta ”snake-fuckers”, som lyckades med en helt ny otrolig runda, denna gång på 46poäng. Totalt 91 poäng, otroligt bra! En jordskredsseger, hela 12 poäng till nästa lag.

Dagens segrare på damsidan vart även där ledarna Maria och Annika från torsdagens 1:a runda. De spelade fantastisk golf i 2 dagar och lyckades totalt få ihop 86 poäng, med minsta möjliga marginal, 1 poäng! På andra plats kom Gällivare-Malmbergets 2 unga lovande golfare Elin och Linda! 

Vi får tacka för den stora förmånen att ha fått gå med de 2 vinnande lagen under tävlingsdagarna. Stort GRATTIS och lycka till i världsfinalen i Bahrain.

Tävlingsdagen avrundades med provkörning av en ny VOLVO S60, som vi körde från Kungsbacka till VOLVO:s Museum. Vi fick en guidad tur av VD:n där!

Därefter begav vi oss vidare till Blomstermåla för att avnjuta en skaldjursmiddag(Tor åt oxfile) till toner från Trubadurerna. En mindre prisceremoni hölls för dagens segrare. En fantastiskt kväll i glatt sällskap avslutades med en kvällsgrogg med Rickard och Dan!

 

Dag 4 - Söndag 5/9

Nyss var det kväll, sen var det dags för utslag på första tee för Tor, tiden går fort när man har roligt! Tors spel var inte på topp, vilket visade sig genom större delen av rundan, den slutade på blygsamma 16 poäng, inte helt nöjd…   Höll dock upp humöret, att Mattias i  min boll gjorde en kanonrunda och vann singelspelet på hela 38 poäng gjorde inte saken sämre! Vad som visat sig i efterhand är att Tor spelat med alla som gått vidare från Sverigefinalen utom en av damerna, kanske bringat tur åt någon annan? =)

Tomas började sin runda 10 minuter efter Tor. Han hade då 3 st nya bollar som skulle inspirera honom, som han fått av vinnaren Rickard. Vilket visade sig fungera bra, han gjorde en helt okej runda och skrapade ihop hela 29 poäng vilket resulterade i en sänkning av Hcp med 2, det nya Hcp slutade på 29. 

Tors runda på 16 poäng resulterade i välförtjänt sista plats, Tomas slutade på en fin 9:e plats i hård konkurrens. En helt otroligt rolig tävling när man tittar tillbaka på helheten, hoppas i framtiden att någon annan från Kiruna skall få den enormt stora förmånen att få ställa upp i tävlingen.

Efter dagens tävlingar avslutades det med 3st från dam respektive herrklassen som gjorde upp i Hertz Longest Drive, de fick slå 3 bollar vardera och bästa boll räknades. Där visade det sig att Christian slutligen vann med en fin fairwayträff. I damklassen vann Christina med en riktigt fin drive. 

Efter dagens strapatser åkte hela gänget tillbaka till herrgården för en otroligt fin 3 rätters middag. Där var prisutdelning för Rickard, Dan och Mattias på herrsidan.

Damsidan hade även de 3 st vinnare, vilka vi haft förmånen att få gå med 2 av dem! Dessa tre var Annika, Maria och Gisela. 

Kvällen avrundades med kaffe och avec i Jaktstugan, med lite dart och mingel. Vi fick ihop den här texten över dagens händelser i sällskap med Rickard och Dan, sent uppe på deras rum. Därefter vart det sängen för att orka upp under morgondagen för att ta sig tillbaka till verklighet och jobb.

När vi ser tillbaka på helgen kan vi konstatera att det har varit en helt otrolig upplevelse med en stor mängd trevliga människor som deltagit. Vi måste verkligen tacka för den stora förmånen för att vi fått vara med om detta! 

Skribent: Peder Gidlund

 

Postadress:
Kiruna GK - Golf
IFK Kiruna, Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Besöksadress:
Linbanevägen 7
98130 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0703231257
E-post: This is a mailto link

Se all info