Åtta birdies och en flygande start på Sparbanken Nord Juniortour

17 AUG 2010 09:35
På lördag morgon den 14/8 kl. 10.00 var allt klart för start på Sparbanken Nords Juniortour deltävling fem i Kiruna. 42 spelare från fem olika klubbar i Norr- och Västerbotten, ett antal funktionärer och tävlingsledning hade förberett sig för en rolig och spännande golftävling. Någon minut innan första bollen skulle slå ut började det blåsa upp och start-tältet flög iväg. Det blev något av en flygande start för en utmanande och blöt dag på Iron Mine Course i Kiruna.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:35

Vinnarbild: Jakob Fjellström A-klass, Olivia Uggla A-klass och Jonathan Samin 2:a A-klass. Alla är från Bodens GK.

Vimmelbilder finns utlagda...

Livescore och Forecaddies

Kirunas golfbana ligger fint utplacerad invid och på det gamla gruvområdet i Tuollavaara och är ganska utmanande på många ställen. Hård vind och regn ställde ännu större krav på Norr- och Västerbottens golfjuniorer som gick 18-hål under tävlingen. Trots att vädergudarna inte var med var alla i imponerande gott mod och spelade riktigt fin golf. Bland annat registrerades åtta birdies.

Publik och ledare följde hela tiden resultaten på skärmar i klubbhuset och på webben. Vid varje green stod Livescore-rapportörer och SMS:ade in antalet slag som uppdaterades kontinuerligt. På två hål fanns det även utplacerat sk Forecaddies som spanande efter var utslagen hamnade. Alla funktionärer förtjänar även de ett omnämnande för en fantastisk insats för juniorerna.

Tufft på första tee

Det är alltid spänt att slå ut på första tee. Det är ännu tuffare om det är tävling och det finns publik som tittar på. Alla bemästrade situationen bra. Efter lite instruktioner av Startern och en kort presentation av speaker var det dags att slå ut. Kiruna GKs Isak Klein fick dock lite problem men gjorde en imponerande stark runda efter att ha börjat dagen med att slå Out of Bounds med fyra bollar och 15 slag på första hål. Det är en prestation och en nyttig erfarenhet att det går att komma igen även om det börjar lite tungt. Bra gjort Isak!

Breddläger

Tävlingarna i Kiruna och Gällivare var en del i en visit från golfkompisar från Norr- och Västerbotten. Många kom till Kiruna på torsdag och på fredagen genomfördes ett breddläger av Norr- och Västerbottens Golfförbund. Ledare var golfpro Niklas Edelswärd och han hade även hjälp av Pasi Mäkäläinen från Boden.

Sista deltävlingen gick i Gällivare

På söndag 15/8 avslutades deltävlingarna i Sparbanken Nords Juniortour i Gällivare. Vackert väder men ganska stark vind var förutsättningarna för dagen. I flickornas A-klass blev det jämnt. Olivia Uggla Boden och Sandra Kågström Skellefteå fick spela särspel för att avgöra vem som vann. Olivia drog till slut det längsta strået.

Sparbanken Nord Juniortour Kiruna 14/8

A-klass Pojkar

1. Jakob Fjellström, Bodens GK
  2. Jonathan Samin, Bodens GK