36-hål och ett slag skiljde i Norrfinans Running Eclectic

06 SEP 2010 13:14
Årets final av Norrfinans Running Eclectic avgjordes under lördagen den 4/9. Paul Elenius vann efter 36-hål med ett slag över Anders Wallin. Anders gjorde en formidabel upphämtning de sista 18-hålen. Via Live Leaderboard kunde alla följa kampen in på mållinjen. En allt igenom trevlig tävling fick en spännande upplösning.
  • Skapad: 06 SEP 2010 13:14

Resultat Norrfinans Running Eclectic Final 2010.

På bilden: Elisabeth Kyrö, Anders Wallin, Paul Elenius, Anna Wester, Stig-Göran Kyrö och Christer Malmström

Efter ett rekordstort antal kvalifiseringsrundor under året var det så dags för final i årets Norrfinans Running Eclectic. Den flitigaste kvalspelaren utan som helst konkurrens Ove Andersson med 10% av samtliga inlämnade scorekort slog ut tillsammans med övriga tävlande i en sk kanonstart kl. 08.00. Norrfinans hade försett deltagarna med energi och vätska inför 36 krävande hål innan slutsegraren skulle koras.

Efter 18 spelade hål var Paul Elenius på den översta delen av leaderboarden. Även Anna Wester var en av dem som visade framfötterna. Många trodde nog att Anna skulle dra det längsta strået då hon ledde när det närmade sig de sista hålen. En felregistrering i Livescore gjorde dock att hon hade två slag bättre än i realiteten. Tråkigt men sant. När alla resultat var insamlade var Paul Elenius segrare. Endast ett slag före Anders Wallin och Anna Wester slutade på tredje plats.

Peter och Johan från Norrfinans hade medan de tävlande varit ute på banan förberett ett digert prisbord. Framför allt hängde den gula vinnarjackan och väntade. Paul Elenius fick ackompanjerad av muntra tillrop ta på sig jackan och avfyra ett laddat tacktal. Efter prisutdelningen samlades alla till en trevlig och god avslutningsmiddag i klubbhuset. Där fanns det bl a möjlighet att gå igenom dagen med sina golfkompisar.

Längsta drive (hål 2): Christer Malmström (som för övrigt gått long drive-kurs i sommar med Marcus Edblad)
Närmast flagg (hål 3): Berth Tapani, 402 cm
Bästa bruttoscore: Stig-Göran Kyrö, 74 slag

Kiruna Golfklubb tackar Norrfinans som viktig värd till tävlingen.