Vill du hjälpa till att utbilda fler golfkompisar?

18 APR 2009 17:10
Det finns många som vill börja spela golf. För att möta den efterfrågan så behöver klubben flera golfare som vill hjälpa till med att utbilda nybörjare kring de praktiska momenten.
  • Uppdaterad: 20 APR 2009 12:46

Den 1-2 Maj ordnar Golfklubben en praktikledarutbildning i Narvik, Skjomen

Utbildningen riktar sig till dig som vill hjälpa till med nybörjarutbildningar, ungdomsträning eller andra aktiviteter som exv. Golfskolan eller prova-på-dagar, dvs. alla olika aktiviteter där det finns praktik-inslag.

Utbildningen ska ge dig en bra grund kring hur man på bästa sätt lär ut att spela golf. Vad bör man lära ut först, vad ska man som nybörjare fokusera kring, vad är viktigast att tänka på kring grepp, uppställning, sving mm.

Lärare är vårt pro Niklas Edelsvärd.

Utbildningens innehåll är bland annat:

• Introduktion: - Viktiga grunder, genomgång av baskunskaper
  • Svingen: Utbildning kring svingen med järnklubbor resp. träklubbor
  • Närspel: Utbildning kring grunder i närspelet
  • Situationer ute på banan. Niklas går med i olika bollar och ger tips på hur man ska hantera olika lägen på banan.

Det kommer att finnas möjlighet till eget spel under dagarna - preliminärt 9 hål på lördag och 18 hål på söndag

Vi kommer att äta lunch vid golfbanan.
Vi bor i Narvik och äter troligen även middag inne i Narvik.

Golfklubben bekostar lärare och resan.

Du får själv stå för övrigt såsom rangebollar, logi och mat.
Golfklubben bokar gemensam logi för de som önskar.
Det är tyvärr fullbokat vid golfbanan så vi bor inne i Narvik.
Förhoppningsvis kan vi få ett bra pris om vi blir många.
Prisexempel på Grand Nordic Hotel *** är 607 NOK i flerbäddsrum per person och natt (om vi blir 10 st). På Norlandia Narvik Hotel kostar det 595 NOK i dubbelrum.
Även resan samordnas.

Anmäl dig så snart som möjligt genom att skicka ett mail till This is a mailto link. (så jag vet att intresse finns för att genomföra utbildningen)

Senast fredag 24/4 måste avbokning ske om vi blir för få. Blir utbildningen av kan anmälningar göras fram till dagen innan med reservation för att logi kan behöva ordnas på egen hand.

Det är ett begränsat antal som kan vara med på utbildningen.
Vid för få anmälningar ställs utbildningen in.
Om många har förhinder att vara med den 1:a Maj kan vi skjuta utbildningen till 2-3:e Maj men det genomförs en tävling under söndagen i Skjomen så det gör det lite svårare att få bra tillgång till träningsområdet och att få spela på banan.

Läs mer om golfbanan på http://www.narvikgolf.no/

Hoppas att du kan och vill vara med.

Skribent: Anna Wester