Vår vän och vår golfarkamrat har somnat in.

31 MAJ 2009 23:18
Natten mellan den 30’e och 31’a maj somnade Bengt-Ola Pantzare lugnt och stilla in i Gällivare, efter några månaders sjukdomstid. En tumör i hjärnan släckte ut hans liv. Han har varit medlem i klubben sedan 1993.
  • Skapad: 31 MAJ 2009 23:18

Under alla mina år som medlem i Kiruna Golfklubb har jag träffat på honom många gånger men egentligen aldrig spelat någon runda, förrän vi spelade tillsammans en vecka på en bana utanför Rom, Parco De Medici. Även om jag personligen känt honom i hela mitt liv, som den kusin han var till mig, så möttes våra själar i Rom. B-O älskade golf passionerat. Gnistorna under vårt möte i Rom gav oss båda en nytändning för Golfen. Ett år efter resan jobbade sida-vid sida för golfklubben, med att utbilda nybörjare till goda spelare i vår klubb.

Bengt-Ola’s hjärta var av det renaste guld, Genomärlig. Genomäkta. Genomvänlig. Alltid med tid för alla oss som korsade hans väg. Jag vet att ni alla som fått äran att dela en dag med honom håller med mej, helt, fullt och fast. En bättre golfvän kan man inte ha.

Golfen har tappat en kraft. Klubben har förlorat en medlem som alla klubbar vill ha. Vi har förlorat en sann golfarkamrat.

Skänk en varm tanke till hans fru och barn i deras hem som ekar tomt i saknaden av Bengt-Ola.

Under en av dagarna i Rom valde B-Os en klubba, för att slå ett slag mot en green som låg på en ö, där avståndet var längre än han nånsin kunnat slå. Han fullföljde och slog. Han träffade ön, greenen och låg en dryg meter från kopp. Jag frågade honom ”Hur tänkte du egentligen?”, i syfte att förstå varför han ens trodde att han skulle komma fram,

På vägen fram till greenen förklarade B-O för mej: ”Följ din första känsla. Tveka inte. Slå det slag du såg dig slå. Fega inte.

Det är bara att slå. ”

Så följ B-Os råd när ni är ute på banorna i sommar.

”Fega inte. Det är bara att slå”

Golfit på er alla.

Jonny med tårar i ögat och hjärta i sorg.

Skribent: Jonny Siikavaara