Nu skall Kirunabanan mätas in...

10 MAJ 2009 23:07
Det blir allt vanligare med avståndsmätning när man spelar golf. En metod för detta är avståndsmätare som baseras på laserteknik. En annan baseras på GPS teknik.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2009 23:15

Under början av juli kommer ett par personer till Kiruna för att mäta in Kiruna banan mha av GPS teknik. Därefter kommer de att framställa digitala kartor på samtliga hål där det mesta av värde kommer att vara inmätt.

Systemet heter Skycaddie som redan finns utbyggd på samtliga 18 hålsbanor i Sverige och resten av världen.

De teknikintresserade medlemmarna kommer att kunna köpa Skycaddie handenheter direkt på klubben.

Efter att inmätningen i Kiruna är klar åker de vidare mot Björkliden för att sedan avsluta sin turne med Gällivare-Malmberget.

Skribent: Jonny Siikavaara