Isdykning efter bollar

11 OKT 2009 10:44
Såga upp hål i isen och dyka ned i vattenhinder för att leta golfbollar. Det är helgsysselsättning för några tuffingar från Kiruna Dykarklubb. Men samtidigt är det jättebra för golfklubbens juniorer.
  • Skapad: 11 OKT 2009 10:44

Golfklubben och Dykarklubben i Kiruna har ett bra samarbete gällande dykning efter golfbollar i vattenhindren på golfbanan. Alla utslag hamnar av en eller annan anledning inte alltid mitt på fairway. Det händer allt som oftast att bollen hamnar i vattenhinder. Speciellt på hål åtta som går längs med den gamla gruvdammen i Tuollavaara. Tusentals bollar slås årligen ut i det blöta. Förutom att förlora sin boll (kostar mellan 10 och 50 kr beroende på kvalitet) så åker man dessutom på ett pliktslag...

Kiruna Dykarklubb är duktiga på att dyka och samla ihop bollarna till golfklubben. Bollarna rengörs och kan användas igen. De säljs på klubbhuset som sk "Floridabollar" till ett lägre pris. Pengarna används sedan oavkortat till golfklubbens juniorverksamhet. Det är guld värt för våra härliga golfungdomar.