Medlemsförsäkringar

Försäkringar för golfspelare

SGF samarbetar med försäkringsbolaget Folksam för att ge ett bra och heltäckande försäkringsskydd i samband med golfspel.

Du som är medlem i en svensk golfklubb, som i sin tur är medlem eller ansluten till SGF, samt dessa golfklubbars gäster omfattas av försäkringen. Försäkringen innehåller en ansvars- och en olycksfallsdel och premien ingår i den ordinarie medlemsavgift som golfklubben betalar till SGF.

Medlemsförsäkringen består av:
Ansvarsförsäkring
- vid person och sakskada - gäller endast i Europa inom golfanläggningar ansluta till respektive lands golfförbund - Länken nedan ger mer information.

Golfboll som träffar bil.
Bilägaren ska i första hand anmäla skadan på bilens egen försäkring och kan få självrisken ersatt via denna (Folksams) försäkring. Länken nedan om Ansvarsförsäkring ger mer information.

Golfspel inom Europa. På många banor i Europa krävs numer att du har en ansvarsförsäkring som täcker skador som du kan vålla i samband med spel. På golfanläggning ansluten till respektive lands golfförbund gäller SGF:s ansvarsförsäkring och ett försäkringsbevis är framtaget på engelska för att visas upp hos de klubbar som kräver det.

Beviset ska skrivas under av spelarens hemmaklubb och är ett intyg om försäkringens omfattning. Se länken Certificate of insurance.

Trots att ansvarsförsäkringen gäller för medlemmar i en klubb ansluten till SGF måste i vissa fall en särskild premie för ansvarsförsäkring ändå erläggas i samband med betalning av greenfee på klubb i Europa. I förekommande fall bestäms det av den utländska klubben och, kanske i vissa fall, det lands golfförbund som klubben tillhör.

Olycksfallsförsäkring
- om spelaren skadar sig själv - gäller i hela världen inom golfanläggningar ansluta till respektive lands golfförbund. Även krisförsäkring ingår i olycksfallsdelen - Länken nedan ger mer information.

För frågor och mer information kontakta kansliet eller

Folksam
Ansvarsskador tel. 08-772 80 20